Reteta de papanasi

- un pachet de branza de vaca (aproximativ 400g . Ideea este sa fie branza de vaca grasa)
- doua oua
- un varf de cutit de sare
- un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
- faina (in principiu 10-15 linguri)
- un pliculet de zahar vanilat
Cum preparam?
Tot ce v-am scris mai sus se pune intr-un castron si se intervine cu mixerul pt aluat (sau cu o lingura de lemn) si se amesteca bine bine pana cand compozitia nu mai este lipicioasa, nu se mai leaga de maini.
Se fac bilutele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi. Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica.
Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata.
Pentru ca nimanui nu-i plac papanasii golasi, se pune pe fiecare dulceata si smantana, apoi li se pune capacul.

Trimiteți un comentariu